men så nära får ingen gå

Postat i: Dom Andra

+

Postat i: kent-associationer

Favorit


Musikbranschens 100 mäktigaste

Postat i: Nyheter
Nöjesguiden har gjort en lista över "Musikbranschens 100 mäktigaste" i Sverige.
 
 

1. Linda Nordeman, Karin Gunnarsson och Germund Stenhag - Musikläggare på P3.

2. Robyn

3. Shellback

 

9. Jocke Berg:

"Som frontfigur för Sveriges största band kan Jocke Berg välja och vraka bland samarbetena. På sitt CV har han låtskrivande och producerande för bland andra Lisa Miskovsky, Petra Marklund och Adrian Lux. Och då har vi inte ens pratat om Kent, vars popularitet är så enorm att de kan släppa precis vad som helst och vinna folkets hjärtan."

 

10. Jan Gradvall:

"Trots att han för tillfället enbart recenserar skivor i DI Weekend är hans trovärdighet som musikrecensent hos såväl läsare och bransch så pass hög att det Gradvall säger gäller. Mycket på grund av hans närvaro på Twitter, där andelen artister och branschfolk utgör en viktig del av hans 22 000 följare. Han är även ständig jurymedlem hos alla musikpriser värda namnet"


50. Sandra Nordin:

"Medarbetare på PR-byrån AWB med kunder som Fibes, oh Fibes!, Popaganda och Veronica Maggio." (OCH KENT!)


Jocke B jobbar med Christel Alsos

Postat i: Nyheter
Jocke Berg har tillsammans med Christel Alsos skrivit en låt till Alsos' nya skiva "Presence" som släpptes 21:e januari.
Låten heter "Let's Pretend" där Jocke sjunger lite grann.
 
Från hennes hemsida:
"Hun og Tobias skrev alle sangene i fellesskap. Minus en låt. For en dag ringte telefonen hennes. Fra ingen ringere enn Joakim Berg i Kent.
-“Vil han jobbe med meg?” tenkte jeg om Tobias. Samme her: “Vil Jocke Berg skrive med meg?” Også det var veldig styrkende. Vi så og forsto hverandre godt.
Ut av samarbeidet kom låten “Let’s pretend”.
-La oss spille et spill der ting ikke betyr noe, der det egentlig ikke handler om kjærlighet. For bare å slippe å ha det vondt. Det å gå inn i noe etter å ha blitt såret før, er så utrolig skummelt, for du kjenner fallhøyden, vet hva som står på spill. Så vi leker oss nå, vi later som, akkurat slik vi gjorde da vi var små."
 
Alsos säger till norska AN:
"Christel Alsos skrev «Let’s Pretend» sammen med Kent-sjefen Joakim Berg på Grand Hotel i Oslo." (...)
"Vi var to dager sammen på hotellet, og vi skrev to låter. Den ene blir med på plata, sier Christel Alsos (28) til AN." (...)
"Vi hadde to gode dager sammen på Grand Hotel i Oslo høsten 2011. Vi skrev to låter. Den ene blir med på albumet. Jeg er kjempeglad for at han ville bli med dette. Han er hyggelig og utrolig proff."
 

Ni kan lyssna på låten på Spotify:
 

Du, jag, Kent, Döden och Världens Fulaste Skivomslag

Postat i: Dom Andra
Den här är alltså lite rolig.
 

"Du, jag, Kent, Döden och Världens Fulaste Skivomslag

 
Sveriges Största Rockband har släppt ny skiva. Nej, det är inte Wilmer X, det är Kent. De gör promotion med alla och med det menas alla. Jag läste till exempel en intressant intervju med Harri Mänty i Åhlénsklubbens tidning. Harri kände nog att det var ett hedersuppdrag han fick av de andra i bandet att få prata med en ”journalist” från Åhléns.

Tidningarna basunerar ut att den här gången är Kent minsann Deprimerade och Allvarliga. Som om de skulle ha varit Blink 182 förut. Kent har alltid varit Allvarliga, men på sista tiden har de haft lite svårt att verkligen vara allvarliga hela vägen.

Som deras mest folkliga låt, ”Sverige”, en finstämd sak om hur vårt land är fint och förbaskat tråkigt och instängt. Fast de flesta som hör den missar det där andra och hör bara en hyllning till Sverige. Så kan det gå när man i en låt om att ”allvaret har blivit ett skämt” inte vågar vara allvarlig och säga det man vill säga rakt ut, utan lindar in det i ett ironiskt ”välkommen, välkommen hit, vem du än är”. Nu använder SVT låten i reklam.

Skivomslagen har alltid varit Allvarliga saker hos Kent, förutom debutalbumet, där Joakim (Don’t call him Jocke, he's serious now) Berg poserar med två tomater för ögonen. Sedan dess har Kent konsekvent haft väldigt Allvarliga och väldigt vackra omslag.

Den här gången är de också allvarliga med sina omslag. Ta bara den här beskrivningen från en nätbutik av en begränsad upplaga av ”Du & jag döden”:

”Själva discen är helsvart, och den ligger i en pappask (som ett singelkonvolut) och ovanpå den ligger det 10 stycken 12x12 cm stora bilder (vissa har bilder både på framsidan och på baksidan) med olika motiv. Ovanpå dessa bilder ligger en 20-sidig booklet i supertunnt papper (lika sprött som bibelpapper) och allt detta ligger i en svart plastficka. Och som om det inte vore nog så följer det med en 50x70-affisch som ligger i en svart hårdplastrulle.”

Tar man förpackning på så stort allvar, vilket väl behövs i dessa tider av MP3:or och diverse piratbyårer, då är det synd att själva omslagsbilderna är så otroligt fula. Allvarligt fula.

För er som har missat det så pryds ”Du & jag döden” av 3D-illustrationer av en smal, ful kvinna med extremt stor näsa som spelar kort med ett skelett. Inuti häftet är det fler bilder med kvinnan och skelettet. Det ska väl kännas mörkt och läskigt. Men det känns som ett billigt dataspel, en Gollum-ripoff. Eller så skulle det kunna vara reklam för vuxenlaktrits. Och de skyldiga är underligt nog i vanliga fall vettiga: reklambyrån New, mångsysslaren Johan Renck och illustratören Oskar Korsár.

Varför kunde Kent inte göra ett verkligen helsvart omslag? Gått överstyr med Allvaret, tryckt gasen i botten och kört mot Allvarsgapet. Kanske skulle de ha klarat hoppet till andra sidan."
 
LÄNK

jag finns här för dig

Postat i: kent-associationer
Västerbron, Sthlm

Darklands

Postat i: Dom Andra
Darklands Berlin skriver såhär på Facebook:
 
"New Installation at Darklands 4.0 -
Jesper Waldersten, Stockholm"
 
Grattis herr Waldersten!